Favbet Puma SCM

Шахтар та Мінцифри підписали Меморандум про співпрацю

8 серпня 2022 р.

|

FCSD

Клуб стане партнером платформи UNITED24 та об’єднає зусилля задля допомоги Україні

8 серпня Міністерство цифрової трансформації України та футбольний клуб «Шахтар» уклали Меморандум про співпрацю, мета якого – підтримка українського народу в боротьбі з агресією Росії та подолання її наслідків через національну платформу UNITED24.

ФК «Шахтар» у межах Меморандуму здійснюватиме місію партнера фандрейзингової платформи UNITED24 задля збільшення пожертвувань на підтримку України. Зокрема, клуб має намір сприяти збору пожертвувань у США та їх спрямуванню на офіційні рахунки UNITED24, допомагати в просуванні платформи UNITED24 на міжнародній арені, залучати світову спільноту до співпраці й підтримки українців, а також до публічного висвітлення боротьби з агресією Росії та протидії дезінформації.

Першим проєктом у межах Меморандуму про співпрацю з Мінцифри стане програма Pitch In For Ukraine. Завдяки цьому проєкту свій внесок у вигляді благодійних пожертвувань на підтримку українців зможуть зробити футбольні вболівальники по всьому світу. Також досягнуто домовленості про те, що в матчах групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2022/23 на ігровій формі «Шахтаря» буде нанесено логотип UNITED24.

Сергій Палкін, генеральний директор ФК «Шахтар»:

– Ініціатива Президента України Володимира Зеленського UNITED24 – потужний проєкт, який дозволяє фокусувати увагу всього світу на війні в нашій країні й залучати ресурси, необхідні для захисту незалежності, розв’язання гуманітарних проблем та відновлення руйнувань, завданих війною. «Шахтар» – відомий український бренд у Європі й світі, і ми докладемо максимум зусиль, щоб капіталізувати нашу впізнаваність у реальну допомогу, залучити більше коштів на підтримку України. Для нас це велика відповідальність – бути партнером платформи UNITED24.

Меморандум про співпрацю підписали: з боку клубу – комерційний директор ФК «Шахтар» Дмитро Кириленко, з боку уряду – віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, якому було вручено символічну футболку команди.

Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України:

– Протягом трьох місяців роботи фандрейзингової платформи UNITED24 ми отримали внески на суму понад 6 мільярдів гривень із 110 країн. Водночас ми відчуваємо та розуміємо, що багато людей у всьому світі більше не можуть тримати Україну в центрі своєї уваги, – багато хто з них уже зробив одну чи більше пожертв на підтримку нашої держави. Саме тому важливо розвивати нові форми фандрейзингу. Спільний проєкт із ФК «Шахтар» Pitch In For Ukraine належить до таких програм. Я переконаний, що він буде успішним і не лише допоможе залучити кошти, а й знову приверне увагу до України, що є дуже важливим завданням.

Зауважимо, що UNITED24 – фандрейзингова платформа для збирання коштів на підтримку України, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. Зібрані кошти розподіляються за трьома напрямками: «Оборона та розмінування», «Медична допомога», «Відновлення України». Усі кошти надходять на спеціальні рахунки Національного банку, закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я та Міністерством інфраструктури. Усі бажаючі можуть зробити внесок в один клік на сайті www.u24.gov.ua.

Нагадаємо, що від 24 лютого до 1 серпня бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК «Шахтар» надали 3 мільярди гривень, або близько 100 мільйонів доларів, для допомоги Україні й українцям, і з кожним днем ця сума зростає. Гуманітарна допомога охоплює вже понад 11 мільйонів людей по всій країні.