Favbet Puma SCM

Придбали дуже гарного футболіста

20 липня 2022 р.

|

FCSD

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував підписання хорватського півзахисника Невена Джурасека, з яким фахівець працював раніше, а також розповів про сильні сторони гравця

– Сьогодні «Шахтар» підписав контракт із Невеном Джурасеком, з яким ви раніше працювали. Розкажіть про цього футболіста.
– Це дуже зріла людина для свого віку, емоційно стабільна, за важких умов здатна показувати свої найкращі якості. Коли на футбольному полі вирішується результат матчу, він може взяти на себе ініціативу і додати команді серйозності. За межами поля Невен також показав свою зрілість, спокій та раціональність, коли в перші дні російської агресії проти України ми перебували в країні. Це демонструє, що на нього можна розраховувати як на людину. Як гравця я також давно його знаю, адже ми провели певний час у дублі «Динамо» (Загреб). Тоді Невен тренувався в змішаному режимі, долучаючись до першої команди, у якій завжди велика конкуренція та сильні виконавці. Він отримав ігровий тонус у дублі, а потім, після кількох оренд, досяг позначки в майже 100 матчів у вищому дивізіоні, що є яскравим показником. Його період кар’єри в «Дніпрі-1» також успішний, показав усій Україні, що ми придбали гарного виконавця. Вважаю, Невен на своїй позиції – один із найкращих гравців УПЛ.

– Ви впливали на вибір Джурасека? Якщо так, то про що говорили з ним, як переконували перейти до «Шахтаря»?
– Його характеристики підходять під мою модель гри. Він є корисним під час побудови атаки, адже цей футболіст сильний на м’ячі, він добре займає позиції і може швидко і правильно приймати рішення. Невен також різкий і динамічний без м’яча, він «кусючий», також Джурасек є командним. У цьому «Шахтарі» Невен завжди буде в ротації і приноситиме багато користі.

– У чому Джурасек буде найефективнішим?
– Він буде корисним у всіх чотирьох аспектах гри: як у перехідних фазах, так і у володінні чи у відборі. Він добре бачить поле, має високий інтелект, чудово працює з м’ячем. Він не має великого его, тобто якщо він не потрапить до складу, то так само працюватиме, як і під час потрапляння до стартової одинадцятки. Ми придбали дуже гарного футболіста, який додасть багато розмаїття в гру, адже може діяти як ліворуч, так і праворуч на позиції вісімки. У поєдинку з «Чорноморцем», якщо ви пам’ятаєте, я використовував його на позиції вінгера протягом останніх 20 хвилин, і він заробив пенальті. Тренерові набагато легше працювати, коли футболіст має інтелект.