Favbet Puma SCM

Переможний дубль Бондаренка

7 квітня 2024 р.

|

FCSD

У матчі 23-го туру УПЛ «Шахтар» приймав «Рух»

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич провів невелику кадрову ротацію порівняно з кубковим матчем, зіграним у середу. Відзначимо, що в стартовому складі вийшов капітан Тарас Степаненко, на правий фланг атаки повернувся Олександр Зубков, а на позиції центрфорварда з’явився Лассіна Траоре.

Перший символічний удар у матчі виконав захисник України Андрій Ковальчук, позивний Донбас. Він є представником ультрас «Шахтаря», бійцем 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.

Бондаренко запалює дублем

«Оранжево-чорні» від перших хвилин володіли відчутною ініціативою і вже в дебюті створили кілька гострих моментів. Спочатку голкіпер львів’ян Ледвій парирував удар Зубкова та взяв добивання Траоре, а в наступному епізоді ще одну спробу Олександра блокували захисники. За такої гри голів довго чекати не довелося, і рахунок було відкрито вже на 8-й хвилині після красивої командної комбінації: Судаков розрізним пасом знайшов Траоре, той заграв у центрі штрафного Зубкова, який п’ятою залишив м’яч партнеру, і Артем Бондаренко влучно пробив низом у правий від себе кут – 1:0. А вже на 16-й хвилині донеччани зміцнили перевагу: Бондаренко тепер самотужки пройшов правим флангом, змістився до центру і, не зустрівши супротиву, потужним ударом поклав м’яч впритул зі стійкою – 2:0. Рухівці оговталися ближче до середини тайму й провели кілька небезпечних атак: Пастух бив головою з подачі Ляха – не проблема для Різника, Дідик спробував влучити здалеку – також до рук воротарю. Утім, на 36-й хвилині гостям таки вдалося відіграти один гол: Таллес отримав м’яч на правому фланзі карної зони, підробив під удар і влучив у дальню дев’ятку. За хвилину до перерви «гірники» мали можливість повернути собі гандикап, коли Судаков зі штрафного закрутив під штангу, але Ледвій дотягнувся та врятував свою команду.

Нервовий тайм з гольовим фінішем Зубкова

У перерві Маріно Пушич провів одну заміну, випустивши на поле Егіналду, але бразилець швидко зазнав травми й вже на 57-й хвилині замість нього до гри увійшов Мар’ян Швед. Водночас Сікан поміняв Траоре. Початок другої половини зустрічі був доволі обережним з обох сторін: донеччани свідомо віддали володіння супернику, аби отримати більше простору в контргрі, але «Рух» не поспішав іти вперед великими силами. Небезпечну ситуацію господарі самі створили біля власних воріт, подарувавши м’яч Таллесу, однак удар бразильця з гострого кута взяв Різник. У відповідь Сікан із вигідної позиції не влучив у площину. Проте на 76-й хвилині «оранжево-чорним» вдалося забити втретє і зняти питання щодо переможця матчу: Ледвій парирував постріл Азарова з лівого кута штрафного майданчика, а першим на добиванні був Олександр Зубков. Одразу після цього автора гола на полі змінив Марлон Гомес, який теж мав нагоду відзначитися, але в ближньому бою не зумів переграти кіпера.

3:1 – «Шахтар» перемагає «Рух» та з 49 очками продовжує очолювати турнірну таблицю УПЛ.

Наступний матч чемпіонату команда Маріно Пушича проведе за тиждень. 14 квітня «гірники» на виїзді гратимуть з полтавською «Ворсклою». Початок о 13:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Рух» (Львів) – 3:1 (2:1)

Львів, «Арена Львів», 500 глядачів

Голи: 1:0 Бондаренко (8), 2:0 Бондаренко (16), 2:1 Таллес (36), 3:1 Зубков (76)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (к) (Назарина, 87), Бондаренко, Судаков, Зубков (Марлон Гомес, 78), Кевін (Егіналду, 46; Швед, 57), Траоре (Сікан, 57)